szukaj w serwisie

Gorące tematy

gorące tematy


więcej o...

12 GrudniaNajnowsze wiadomości

12 Grudnia Najnowsze plotki

Justin Bieber - My World 2.0

Debiut, który przejdzie do historii?
2010-05-05, autor: Rafi / megafon.pl
  A A A
 

Świat popu nie znosi pustki. Jeden Justin - Timberlake - zrobił sobie przerwę w nagrywaniu, wylansowano więc innego przystojnego chłopca. Czy dorówna sławnemu imiennikowi? Ma spore szanse.

Oczywiście, póki co trzeba mierzyć siły na zamiary i zachować umiar, ale czy przykładowo dziesięć lat temu Timberlake'owi ktoś wróżył aż tak oszałamiający sukces? Czy ktoś wierzył, że gwiazdor boysbandu stanie się dzięki pomocy The Neptunes i Timbalanda wizjonerem nowego popu, garściami czerpiącego z hip-hopu i R&B? No właśnie. Dlatego też nie radziłbym lekceważyć 16-letniego Kanadyjczyka, którego pokochały już miliony nastolatek z całego świata. Chłopiec ma niezły głos, aparycję wyluzowanego dżentelmena, a w dodatku, opiekę nad nim sprawują wielcy w popowej branży - Usher i Antonio "L.A." Reid.

Dzięki temu na "My World 2.0", będące uzupełnioną wersją debiutanckiej EP-ki Biebera, trafiły świetne produkcje najpopularniejszych obecnie twórców, takich jak Tricky Stewart, The-Dream, Midi Mafia, Bryan-Michael Cox i The Stereotypes. Ci ludzie naprawdę wiedzą, jak robić ultraprzebojowe R&B na miarę XXI wieku. Kompozycje są dopracowane nie w stu, a stu pięćdziesięciu procentach. Co więcej, nie można się przyczepić do warstwy tekstowej. Bo doza infantylności dużo bardziej broni się w twórczości 16-latka niż robienie z niego niezwykle dojrzałego faceta, który już wszystko przeżył. Oczywiście to odrzuci starszych słuchaczy, którzy temat licealnych miłości mają dawno za sobą, ale też Bieber to póki co, nie ich target.

"My World 2.0" pod kątem produktu brzmi wyśmienicie. Zabawne, że Usher nie potrafi nagrać dobrej solówki od 2004 roku, za to pomógł w nagraniu najciekawszego męskiego debiutu w świecie nastoletniego popu od lat. Czyżby tym samym przekazał koronę swojemu następcy?
Rafi / megafon.pl
oceń
4
2
Podziel się
  • Skomentuj
  • WP
  • FB

Korzystanie z komentarzy FB oznacza akceptację regulaminu

REGULAMIN
Ocena: 0 [2]
~Angel [2011-01-04 22:57]

Brawo!
Święte słowa, antyfani łączmy się!

odpowiedz

Ocena: 0 [2]
~Ktoś [2010-12-13 14:05]

Justyna Bimber?
W imię muzyki z charakterem, dobrego stylu i prawdziwego talentu jesteśmy 3 razy na NIE!!! Mnie nigdy nie podniecały jego piski typu "Beeejbe, bejbe bejbe oooł!". Ma tak dużo antyfanów że lepiej nie gadać!!!! Polska to wylęgarnia antyfanów! Pozdro dla antyfanów Justinka Bimberka ;D

odpowiedz

Ocena: +1 [1]
~....hahaha [2010-12-13 14:00]

O czym tu mówić???
Żeby nie było że odbiegam od tematu to nienawidzę go/jej (tego czegoś w każdym razie) za to że myśli że jest super (choć tak nie jest), jego głosik, nie potrafi wyjść przez drzwi obrotowe, próbuje się do wszystkiego wepchnąć, jest brzydki i przez niego można u nas łapać pokemony. Nie lubię biebera ze względu na to ,że nic szczególnego nie osiągnął sam, wypromowały go inne pseudo gwiazdy typu usher. Ma dziecinny głos, ni to wysoki, ni to niski. Jest maszyną do zarabiania kasy na naiwnych 12 latkach. W dodatku za bardzo się lansuje tą sławą, i jak na te 16 lat, to bardzo późno zaczyna dojrzewać i fizycznie i psychicznie. Podsumowanie: Czym tu sie podniecać??? Babochłop fałszuje na playbacku i ma 16 lat a jest niski jak krasnorost i nawet nie przeszedł mutacji. ;/

odpowiedz

Ocena: 0 [0]
~Ten świat WARIUJE!!! [2010-12-13 13:54]

Błagam, słuchajcie muzyki!!! A NIE JĘKI BACHORA, co nawet mutacji nie miał!!! Bejbe bejbe bejbe dnoooo! Co to Bieber mać jest? (przepraszam że przeklinam)

odpowiedz

Ocena: 0 [0]
~Słyń [2010-08-06 00:02]

Mam 16 lat
i nie wiem, czemu wszyscy piszą, jak to nastolatki uwielbiają tą hermafrodytę. To chyba najbardziej obciachowa gwiazda wśród młodzieży. Nie znam NIKOGO, kto by miał więcej niż 12 lat i słuchał tego czegoś. Wystarczy popatrzeć na komentarze w internecie, demotywatory, nonsensopedię i parodie teledysków żeby się przekonać jaki jest "lubiany". Sądzę, że jak będzie dorosły, to będzie się strasznie wstydził, że nagrał takie g... i stanie się z nim coś jeszcze gorszego niż z Britney, Lohan i Jacksonem razem wziętymi. Nawet byłoby mi go szkoda, gdyby nie to, że mnie tak denerwuje to "bejbe bejbe bejbe ołłłł".

odpowiedz

Ocena: 0 [0]
~Ika [2010-05-24 17:32]

Kompletna bzdura ta recenzja !!!
Moim zdaniem ta recenzja jest bez sensu . Nie wiem jak można zachwycać sie kimś takim? Najbardziej wkórzył mnie fragment : " Zabawne, że Usher nie potrafi nagrać dobrej solówki od 2004 roku, za to pomógł w nagraniu najciekawszego męskiego debiutu w świecie nastoletniego popu od lat. Czyżby tym samym przekazał koronę swojemu następcy? " Czy recenzent słyszał takiepiosenki Ushera jak : Hey Daddy, OMG ( z nowej płyty) , Burn , Caught up i wiele innych ekstra kawałkó. Czy nikt nie zna tych piosenek ??? Ten chloptaś z babskim głosem miałby zastapić Ushera ??Niedoczekanie jego !!! Nie wróże mu długiej kariery. Skończy sie na 2 może 3 płytach , a potem zany będzie tylko ze skandali lub tego z kim sie spotyka. Zastanawiam się czy recenzent wie wogóle kto to jest Usher i czy go widział na oczy...

odpowiedz

pokaż 1 ukrytą odpowiedź

Ocena: 0 [0]
~Słyń [2010-05-07 01:03]

Rety berety!!!
Nie wiem, jak można lubieć tego chłopczyka! Ma 16 lat, a wygląda i śpiewa, jakby był 2 razy młodszy. On żadnej własnej osobowości nie ma! Wszystko co robi jest kontrolowane przez speców od marketingu. Pewnie jak dorośnie, to się będzie bardzo, ale to bardzo za siebie wstydził.

odpowiedz

Ocena: 0 [0]
~mmm [2010-05-07 00:10]

Kto to?
Rzeczywiście świetny debiut się zapowiada skoro nikt nawet o nim nie słyszał:/

odpowiedz

Ocena: 0 [0]
~Djembe [2010-05-06 22:30]

BZDURY
Usher nie umie nagrać dobrej solówki??! Autor artykułu chyba nie słyszał ostatnich piosenek, chociażby "Hey Daddy". Pozatym utwór, o którym nie słychać w Polsce, jest puszczany np. we Francji. Czy wszystko co jest bardzo komercyjne musi być dobre?? Pees. Lubię Justina Biebera, ale uważam, że za mało w nim artysty, a za dużo władowanej promocji. Czekam na nowsze kawałki, może wtedy zmienię zdanie.

odpowiedz